úterý 22. října 2013

Já vím, že to bylo dlouhé... ale jsem zpátky :)

Pro svou absenci mám ale fakt dobrý důvod. Dlouhý výkyv by se dal jednoduše shrnout do věty "rozvádíme se", což přineslo trochu stresu, o něco víc radosti a tisíce byrokratických procedur.

Naštěstí to probíhá v dobrém, v klidu a na všem jsme se dohodli, takže o mém skoroexmanželovi nemusím psát nic negativního (..i když pár témat by mě pravda napadlo..).

Jsme tedy přestěhovaní v kouzelném bytě, s výhledem na pole a krávy (v tomto směru se nic nemění) ale přesto v Limoges.


Abych nezapomněla na děti, tak ty začaly další rok školní docházky.
Princezna první týdny plakala, že do školky nechce, Junior také nebyl nejštastnější, hlavně kvůli přísné paní učitelce, jedno z dětí ji označilo za čarodějnici a jiné na ni dokonce hodilo papírovou kouli.
Junior šokovaně příhodu vyprávěl Exmanželovi; a vyprávění uzavřel slovy "... to já bych nikdy nemohl udělat."
Než se otec stihl dojmout nad jeho dobrou duší, doplnilo dítko upřímně... "... protože sedím moc daleko".


Děti tady mají zrovna podzimní prázdniny, stromy se nám teprve začínají barvit do podzimních barev, pořád je relativně teplo a také tady byla bouřka roku, po které nám venku zůstala závěj ledu. Bouřka mě vzbudila v jednu hodinu ráno. Já se bouřky bojím, takže jsem se třásla hrůzou v obyváku, venku létaly kusy ledu a kýble vody a blesky zvenku mi nahrazovaly stroboskop.

Auta naštěstí pomlácena nejsou, narozdíl od muškátů sousedky. Když se muž vracel z práce, referoval že sousedka už se rozloučila s muškáty (vyhodila je před závěj) a začala aspon s podzimní výzdobou.

Junior chodí ve škole na šachy a teď přes prázdniny si přál jít na třídenní šachovou stáž; celý den mi dnes (marně) vysvětluje, že když pojedu střelcem na k2 a dámou kamsi jinam, je to to nejlepší co můžu pro vývoj hry udělat. Ježíšek nám tedy asi donese nějaké hezké šachy a to by bylo abych to nakonec nepochopila.
Junior se z nových životních události těší,i když na něj přišla nějaká předpuberta kterou definoval tak že "má asi něco s mozkem".
V té souvislosti si uvědomil že pořád spí s medvídkem a asi to není cool, takže v rámci zachování image svého medvídka pojmenoval Armagedon a spí s ním už o dost klidněji dál.

Princezna začala chodit na gymnastiku a bere to vážně, doma se protahuje, učí se kotrmelce a trénuje na každém obrubníku chůzi po kladině a je strašně roztomilá a sladounká a o dost méně uječená než dřív.

A až zase jednou dodělám fotky... opravdu je sem dám. A protože už jste v obraze, nebude mi to doufám trvat dlouho :)

6 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo ta slovenská slova jsou pro nás občas roztomilá, třeba rušeň, kefka a podobně. A u těch šachů jsi tahem na k2 zaznamenala po Járovi Cimrmanovi druhý aut v dějinách šachu :-)
    T.

    OdpovědětVymazat
  3. ...ty jsi mě ted rozesmál nahlas :)) V které hře to bylo?? :)
    Tak je načase opravdu koupit šachovnici a pod vedením juniora začít novou kariéru... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to ve hře Posel z Liptákova (tedy v úvodu před hrou). Raději jsem se na to podíval a i já jsem to trochu spletl, správně je to takto: "... Ani šachová literatura neuznala za vhodné zařadit Cimrmana do seznamu světových velmistrů, ačkoli jedině on dokázal vyvést z rovnováhy tak neotřesitelného šachistu, jakým byl Capablanka, když mu při jeho simultánce v Madridu hrozil dvojitým šachem, což velmistra znervóznilo natolik, že ohlásil tah na G 12, čímž se ocitl zcela mimo šachovnici, a zaznamenal tak vlastně první aut v dějinách šachu."

    U té šachovnice doporučuji shánět nějakou sportovní, figurky jsou jasně rozeznatelné a jsou i proporčně dobře vůči velikosti políček.

    T.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek, už jsem si myslela, že jste se na blog vykašlala a to by byla škoda. takových změn! Ať se daří a děti snášejí odloučení v pořádku!
    Věrná čtenářka martina

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, děkuju moc! O důvod víc se sem trošku častěji vracet :) krásný advent, iva

    OdpovědětVymazat