Odrbané větvičky si nevšímejte, ze všech jsem poctivě odrhla tymián a pak mi došlo že nemám čím zdobit.. klasika.. |
Pokud děláte čistě rajčatovou verzi, je lepší když máte rajčat více druhů, ale to bude asi v CR problém.
Já dělám (jako přílohu) z normálních rajčat, "zelených" rajčat a rajčat "hovězí srdce" (už jsem se odvážila je koupit i konzumovat!); verze na fotce jsou "normální" rajčátka s uzeným lososem.
Suroviny (velmi jednoduché):
*rajčata
*šalotka (dávám cca čtvrtinu váhy rajčat, tj. na 400g rajčat tak 100g šalotky)
*uzený losos
*sůl a pepř (občas tymián..)
*olivový olej
A jak na to...
- spařit rajčata (ponořit na několik vteřin do vroucí vody) a oloupat
- nakrájet na drobné kousky, trošku osolit, trošku olivového oleje a nechat nejlépe přes noc v lednici (pokud nestíháte, nevadí)
- druhý den přidat najemno nakrájenou šalotku, lososa, pokud Vám tam chybí, i tymián
A servírování - já mám doma (jak se tomu správně říká česky?) kovové kroužky a čtverce různých velikostí, abych mohla dát pokrmům na talíři tvar; pokud je máte doma a chcete použít, je potřeba někdy nechat rajčata chvilku v jemném cedníku než do nich zamícháte lososa a šalotku.
Na talíři pak ještě lehce pokapu olivovým olejem.
Pokud tyhle šikovné pomůcky nemáte, můžete dost efektně servírovat i v malých průhledných skleničkách (mé oblíbené verrines), určitě by šla směs i jednoduše dát vedle toustů.
Čímž se dostávám i k poslednímu bodu, u nás je nejoblíbenější verze jako na fotce, s uzeným lososem a toastíkem nebo bagetkou, jednoduše zapečenou se sýrem.
Manžel nejraději Gruyere nebo Maroilles, Vy si vyberte sami... bon apetit :)
Toastíky + Maroilles (smradlavý sýr ze severu Francie), tentokrát bez větvičky |
Žádné komentáře:
Okomentovat